De bitcoin is de laatste tijd weer veel in het nieuws verschenen. Deze populaire cryptovaluta heeft laatst een nieuw record bereikt en de bitcoin koers lijkt maar te blijven stijgen. Beleggers kunnen inmiddels de munt niet langer negeren. Maar hoe komt het nou eigenlijk dat deze cryptomunt ineens zo hard is gestegen? Wij zochten het voor je uit!

Investeringen door institutionele fondsen

Bitcoin wordt steeds minder beschouwd als een nichetechnologie die wordt gebruikt door computerexperts. Het is tegenwoordig een serieuze investering waar grote banken, verzekeringsmaatschappijen en andere grote partijen veel vraag naar hebben. In 2020 hebben veel institutionele beleggers grote hoeveelheden Bitcoin gekocht. Op dit moment hebben 20 beursgenoteerde bedrijven de bitcoin in bezit. Veel hiervan hebben Bitcoin in 2020 gekocht. Hierdoor is de koers enorm gestegen.

Grote technologiebedrijven

Nog niet lang geleden was al het bitcoin nieuws gericht op de aankoop van 1,5 miljard dollar aan bitcoin door Tesla. Dit bedrijf onthulde er niet alleen in te investeren, maar ook betalingen in bitcoin binnenkort te accepteren. Dankzij deze aankondiging steeg de koers met meer dan 15%. Maar Tesla is niet de enige techgigant die Bitcoin adopteert. Zo kondigde eind 2020 Paypal zijn intrede in het systeem aan. Ook dit gaf de koers een enorme duw.

Daarnaast is duidelijk dat veel andere bedrijven zullen volgen.

Corona en Bitcoin

Iets wat ook zeker heeft bijgedragen aan de stijging van bitcoin is covid-19. De pandemie veroorzaakte economische stagnatie. De inflatie nam toe en het vertrouwen in fiat-valuta nam af. In deze tijden stappen beleggers normaal vaak naar goed over als veilige haven. Maar dit keer gebeurde er iets anders. In plaats van te kiezen voor goud, kozen steeds meer investeerders voor Bitcoin.

De vergelijking tussen goud en bitcoin wordt steeds vaker gemaakt. Experts denken zelfs dat Bitcoin het goud kan vervangen als die ‘veilige haven’. Bitcoin is in tegenstelling tot goud namelijk erg goedkoop om op te slaan en door te verkopen. Dit maakt het erg aantrekkelijk voor investeerders.

Ook bitcoin kopen? Kijk dan eens Bitvavo!