Een auto is een zeer functioneel vervoermiddel. We gebruiken de auto dagelijks om mee naar ons werk te gaan of om de boodschappen te doen. Omdat we zo gebonden zijn aan het gebruik van de auto en we relatief veel tijd in de auto doorbrengen, is het comfort in de auto een niet te onderschatten onderdeel. Om ervoor te zorgen dat je zowel als passagier of als bestuurder zo min mogelijk hinder ondervindt van oneffenheden en hobbels in het wegdek, is het van belang dat je een kwalitatief goed vering systeem op de auto hebt. Dit systeem bestaat uit een vering die ervoor zorgt dat de auto mee kan bewegen en de schokdemper die ervoor zorgt dat de impact van de vering op de auto minimaal is, waardoor je in de auto weinig ervaart van hobbels. Het Nederlandse bedrijf Koni is een fabrikant van schokdempers van absolute topkwaliteit en een merk dat we in veel garages en auto’s terugvinden.

Tip: Kia Carstyle accessoires

 

Koni is uitgegroeid tot een begrip met afzetmarkten in meer dan 90 landen

Koni is een bedrijf uit Oud-Beijerland in Zuid Holland en werd al in 1857 opgericht. In deze tijd bestond de auto nog niet en Koni was dan ook vooral gericht op de productie van paardentuigen. Na de opkomst van de auto is Koni zich in de loop van de jaren gaan specialiseren in onderdelen voor gemotoriseerde voertuigen. Al vanaf 1932 houdt Koni zich bezig met de productie van schokdempers of schokbrekers zoals deze ook wel genoemd worden. Inmiddels is Koni uitgegroeid tot een begrip en is het onderdeel geworden van het overkoepelende Amerikaanse ITT Cooperation. Door deze coöperatie is Koni een wereldwijd bekend merk geworden met fabrieken op meerdere locaties en distributie kanalen naar meer dan 90 landen.

Uitgelicht: Suzuki accessoires voor carstyling

 

Schokdempers van Koni dragen bij aan het comfort en de veiligheid in de auto

Koni heeft inmiddels al bijna honderd jaar ervaring op het gebied van de productie van schokdempers en je kan dan ook rekenen op de beste kwaliteit met dit merk. De schokdempers hebben niet alleen als functie om de impact van de vering te dempen, maar zijn ook een belangrijk onderdeel met betrekking tot de veiligheid. De schokbrekers zorgen er namelijk voor dat de wielen op de juiste manier in aanraking blijven met het wegdek zonder dat de auto gaat deinen. De schokdempers van Koni werken met behulp van een zuiger en een cilinderhuis. Wanneer de auto bijvoorbeeld door een kuil heenrijdt beweegt de zuiger in het cilinderhuis en wordt er vloeistof verplaatst en door de kleppen in de schokdemper gedrukt, dit zorgt voor een tegendruk op de vering die deze dan ook dempt. Schokdempers zijn helaas onderhevig aan slijtage en het is dan ook niet onoverkomelijk dat deze gedurende het leven van een auto meerdere malen vervangen dienen te worden. De schokdempers worden dan ook getoetst als onderdeel van de APK keuring.