Je ziet ze waarschijnlijk steeds vaker op straat, elektrische auto’s zoals een Tesla. Ze zijn heel stil en hebben een mooi uiterlijk. De elektrische auto wordt steeds populairder. Er komen steeds meer laadpalen en meer mensen zijn geïnteresseerd in het hebben van een elektrische auto. Maar waarom wordt dit steeds populairder? En waarom wil iedereen zo graag in een elektrische auto rijden?

Beter voor milieu

De eerste reden waarom het rijden in een elektrische auto zo populair is, is omdat elektrisch rijden beter voor het milieu is. Elektrische auto’s rijden niet op benzine, waardoor er sprake is van CO2-uitstoot. Hierdoor wordt de luchtkwaliteit beter. CO2-uitstoot is namelijk een grote oorzaak van de opwarming van de aarde. Door CO2 houdt de aarde warmte vast, dit is natuurlijk goed, maar alleen tot een bepaald punt. Het moet namelijk niet steeds warmer op aarde worden. Een gevolg daarvan is dat ijskappen gaan smelten, de zeespiegel zal gaan stijgen en daardoor kunnen er overstromingen ontstaan. Ook zullen er extremere weersomstandigheden ontstaan en dat willen we natuurlijk allemaal voorkomen. Door er met z’n allen voor te zorgen dat er minder CO2 uitgestoten wordt, zorgen we tegelijkertijd voor een betere luchtkwaliteit. Door te gaan rijden met elektrische auto’s lossen we al een groot deel van het probleem op.

Goedkoop in gebruik en minder geluidsoverlast

Een elektrische auto is duur in aanschaf, maar een voordeel is dat het in gebruik juist goedkoop is. De Hyundai Kona Electric of de Ford Mustang Mach E is bijvoorbeeld duur om in een keer te betalen, maar gelukkig is er ook nog een optie om deze Hyundai te leasen. Deze auto’s op elektriciteit hebben veel minder onderhoud nodig. Doordat de auto geen verbrandingsmotor heeft, is er ook sprake van minder bewegende delen. Deze bewegende delen kunnen namelijk slijtage veroorzaken, wat het geval is bij een benzineauto. Bij een elektrische auto heb je dit niet.

Verder zorgt een elektrische auto voor minder geluidsoverlast. Vooral als je dichtbij een snelweg woont, kunnen benzineauto’s geluidsoverlast veroorzaken. Elektrische auto’s zijn een stuk stiller, waardoor het minder geluidsoverlast zal veroorzaken.