Een goede automotive detailer zal gereedschappen zoals kleine borstels met zachte borstels gebruiken voor ventilatiereiniging. Detaillering tools die kleine rubberen tips hebben zijn goed voor het reinigen van vuil uit naden en trim. Wiel- en bandenborstels zijn ook een must. Sommige producten zoals wanten en borstels worden nu aangeboden door de fabrikanten met kleurcodering. Deze kleurcodering helpt de detailler om snel en eenvoudig te bepalen wat het beste hulpmiddel is voor het proces. Flessen reinigers moeten ook worden kleurgecodeerd voor automotive detaillering gebruik. Het grijpen van de verkeerde oplossing kan schadelijk zijn voor de detailler als hij haast heeft. De kleur-codering proces heeft geëlimineerd de fouten soms gemaakt in de automotive detaillering business.

Een grote klus voor automotive detailer is de voorbereiding van nieuwe voertuigen. Als een dealer verkoopt nieuwe voertuigen, zoals ze worden verzonden in, ze zijn onvermijdelijk vol met stof, puin en, slijtage van de weg van het scheepvaartproces. Niet alleen is de automotive detailler verantwoordelijk voor het reinigen van het nieuwe voertuig, maar de meeste autodealers zullen hen ook voorzien van een checklist van andere items om te controleren op de werking. De checklist kan items bevatten zoals het instellen van de klok en radio, het testen van de sleutelhangers om te zien of ze correct werken, het verwijderen van het nieuwe voertuig plastic en stickers, en, het nemen van het voertuig op een kleine testrit om ruitenwissers, airconditioning en, andere essentiële elementen te controleren.

Waarschijnlijk is het laatste wat een goede automotive detailer kan bieden is de reis naar de benzinepomp om uw voertuig te vullen met een volle tank. Als uw detaillering bedrijf of dealer biedt dit, kan het bespaart u dollars. Veel dealers ontvangen benzinekortingen en geven ze graag door aan de klant om ze terug te laten komen, dus check dat wanneer je je auto-detailler of dealer bezoekt.

Automotive detaillering vergt veel zorg. Mensen die werken op dit gebied moet het soort mensen die houden van de detaillering proces en de resultaten die zij bereiken. Het zijn mensen met een hoog niveau van energie en communicatieve vaardigheden om ervoor te zorgen dat de klant krijgt wat hij wil. Indien gekozen recht, kan de goede auto detailler maken het verschil in dat nieuwe, gebruikte, of klant voertuig.