Het is voor niemand een geheim dat rijlessen niet bepaald goedkoop zijn. En dat is vooral zuur omdat je op die leeftijd vaak niet veel te besteden hebt. Toch zijn er manieren om geld te besparen tijdens het halen van je rijbewijs. Benieuwd naar deze manieren? Lees dan vooral verder!

Kies een goedkope rijschool

De kosten van je rijbewijs kunnen heel erg verschillen per rijschool. Vergelijk daarom eens op internet de prijzen van verschillende rijscholen met elkaar om erachter te komen welke rijschool het voordeligst is. Hou hierbij wel in de gaten dat de rijschool nog enigszins een reputatie heeft, want vaak kan goedkoop duurkoop uitpakken wanneer je toch veel moet lessen door de lage kwaliteit van de lessen. En je wil natuurlijk ook met een fijn gevoel in de lesauto zitten!

Gratis herexamen

Het merendeel van de leerlingen haalt zijn of haar rijbewijs niet in een keer, dus de kans dat jij herexamen moet doen is redelijk groot. En dat is helemaal geen ramp, maar een examen kost je wel veel extra geld, vaak rond de 300 euro per keer. Ga daarom op zoek naar een rijschool die een gratis herexamen aanbiedt wanneer je gezakt bent. Dat scheelt namelijk een hele smak geld!

Plan je rijlessen overdag in

Wanneer je overdag lest, is het veel drukker op de weg dan bijvoorbeeld in de avond. Omdat er meer verkeer op de weg is, is het rijlessen wel een stuk lastiger omdat je met meer weggebruikers tegelijk rekening moet houden. Toch leer je zo een stuk meer dan wanneer je op rustige tijdstippen in de auto zou stappen. Omdat je sneller leert, heb je ook minder rijlessen nodig en bespaar je uiteindelijk geld! Wanneer het even kan, is het dus het verstandigst je rijlessen overdag in te plannen.