Automotive detaillering kan een van de belangrijkste banen bij autodealers of detaillering winkels. Of een detailler het voertuig voor een verkoopvertoning voorbereidt of het voor zijn nieuwe eigenaar klaarmaakt, is het soms die eerste indruk van het voertuig dat autodetailing zo belangrijk maakt.

Goede automotive detailers zullen de gebieden op voertuigen kennen die een slechte detailler kan missen. Gebieden zoals deur jam, raam afdichtingen, en motor schoonmaken zijn tekenen dat je een goede detail baan. Inruilvoertuigen die gedetailleerd moeten worden, zijn misschien wel het belangrijkste, omdat een goed detail de winkelwaarde kan beïnvloeden. Niemand wil een gebruikte auto te kopen, ongeacht de kwaliteit van de prestaties, als het niet goed is gedetailleerd.

Vervuilde bekleding en tapijtvlekken kunnen ook restwaarde voorkomen, maar het gebruik van de juiste producten kan een drastische verbetering laten zien als ze correct worden uitgevoerd. Tabak of roken in een voertuig is niet langer uitdagingen voor de goede automotive detailler. Verschillende fabrikanten produceren nu machines zoals ionisatoren die wanneer geplaatst in een voertuig voor een kleine periode van tijd kan nemen van de effecten van roken geuren.

Automotive detaillering producten zijn belangrijk. Producten of wanten die kunnen krassen, slijten van de verf, of dof chroom mag niet worden gebruikt en een goede automotive detailler zal weten welke producten te vermijden.

Automotive detaillering product verkopers die hun producten te promoten en beweren dat ze de beste bezoek vele dealers. Naast welke producten auto detailers gebruiken, moet een klant kijken naar de detailwinkel of detail gebied. Is het schoon? Zijn de producten georganiseerd, of zijn de detailrs heen en weer lopen, het delen van producten, of erger nog, het verlaten van de detail gebied op zoek naar hun apparatuur? Check ze uit voor netheid en toegankelijkheid van de automotive detaillering items die ze gebruiken-zijn ze in de buurt?