Waar moet je aan denken bij de aanschaf van een achteruitrijcamera? Uiteraard de prijs kwaliteit verhouding. In de camera’s kan je vaak grote verschillen in prijs en functionaliteit hebben. De reden hiervoor is dat er een aantal verschillende camera systemen zijn die weer verschillende mogelijkheden aanbieden. In deze blog kan je een aantal van die verschillen ontdekken en waar je op moet letten bij de aanschaf van een achteruitrij camera. Vragen waar je zoal aan kunt denken, wil je de camera op 12 of 14 volt, moet het systeem draadloos zijn, waar op het voortuig moet de camera komen, hoeveel camera’s wil je en onder welke omstandigheden wil je ze gebruiken? Dit kan je allemaal in gedachte houden bij het kopen van een camera systeem. Vergeet hierbij ook niet een goede auto diagnose te doen.

 

Achteruitrijcamera systemen

Het hebben van een achteruitrijcamera verbeterd het zicht rondom je voertuig tijdens het rijden. Het is vooral handig tijdens het inparkeren, inhalen, afslaan, invoegen en keren. Voor elke functie en elk soort voertuig is er wel een geschikte camera. Met achteruitrijcameras kan schade aan je voertuig en stilstand tijdens het rijden makkelijk voorkomen worden. De camera’s geven een beter zicht voor en achter je voertuig, bij de dode hoek, voor op de zijkanten en een beter frontzicht. Bij ieder voertuig is er wel een andere uitdaging te vinden. Van speciale camera’s voor een goed frontzicht bij vrachtauto’s tot in het derde remlicht weggewerkte camera’s voor bestelbussen.

 

Draadloos

Tegenwoordig heb je ook hoge kwaliteit draadloze camera systemen. Er zit alleen wel een addertje onder het gras, want een draadloze verbinding brengt wel iets meer risico met zich mee dan een kabel verbinding. Je kan het vergelijken met je 4g verbinding op je telefoon. Deze is van hoge kwaliteit, maar je zal vast een keer thuis of onderweg een storing ervaren. Zo werkt het ook met een draadloze camera verbinding. Het voordeel is wel dat dit minder gebeurt bij draadloze camera’s, omdat de zender en ontvanger altijd heel dicht bij elkaar in de buurt zitten. Met een achteruitrijcamera kan je je zicht verbeteren en kans op stilstand en schade verminderen.